מטרות
כל זאת, על-מנת לשפר את יכולתו של הארגון להפיק את המרב מהפוטנציאל האנושי העומד לרשותו.
תפישת עבודה ועקרונות מרכזיים
התוכנית עוסקת בפיתוח דרג, פיתוח מיומנויות ניהול בכיר ופיתוח אישי.
רציונאל התוכנית
חבישת כובע משותף מעבר ליחידה עסקית/תפקיד, מאפשרת הסתכלות משותפת על הארגון.
תפוקות מרכזיות
התהליך כולל שלבים של גיבוש כווני פעולה עם המנכ"ל, גיבוש תמונת מצב ואיתור צרכים, רתימת חברי ההנהלה לתהליך, סדנת פיתוח הנהלה וסיכום והפקת משמעויות להמשך.
מטרות
רציונל ומבנה התוכנית
תכנית ההכשרה הניהולית בנויה על פי מודל משולש הניהול. המודל מתאים לשלב המעבר מאחריות אישית לאחריות ניהולית ובבסיסו ההנחה כי על המנהל לקחת אחריות על שלושה מוקדים - מערכת (הארגון), משימה, אנשים ועל השילוב האופטימאלי ביניהם, כאשר המתח בין הקודקודים יוצר פעמים רבות דילמות ניהוליות בסיסיות. התכנית בנויה משני שלבים:
בניית צוות - תהליך המיועד לצוות בהרכב חדש
מבנה ונושאים מרכזיים
פיתוח צוות - תהליך המיועד לצוות שעובד ביחד
מבנה ונושאים מרכזיים
הביצועים הטובים יותר נובעים מההשפעה הישירה שיש לעובדים ולמנהלים המוכשרים על התוצאות בפועל, ומההשפעה העקיפה שיש לאותם "כוכבים": הם משרישים נורמות של מצוינות ושל ביצועים גבוהים וסוחפים עובדים ומנהלים אחרים אשר רוצים להשקיע ולצמוח בארגון אף הם.
מטרות התכנית
עקרונות מנחים
מבנה התוכנית
המענה ההכשרתי מבוסס על מספר צירים: הקבוצתי, האישי, האקדמי והארגוני.
מטרות ורציונאל
ייעוץ אישי עוסק במפגש הייחודי בין האדם, התפקיד והארגון. הייעוץ נע בין הזירה הפנימית (האדם - אופיו ונטיותיו, הנחות היסוד המכוונות אותו ,חוזקותיו וחולשותיו), לבין הזירה החיצונית (הציפיות והייחוסים כלפי התפקיד, התרבות הארגונית בתוכה הוא פועל והאתגרים הכרוכים במשימות שמכתיב התפקיד). מטרת הייעוץ האישי היא ללמד את הנועץ על השפעות הגומלין בין שתי הזירות ולסייע לו בפיתוח מודעות אישית והשפעה מנהיגותית.
מקורות ללמידה בייעוץ אישי
המפגשים מתקיימים בתדירות קבועה.
מטרות ורציונאל
בנקודת המפגש המורכבת אשר בין המשאב האנושי (על צרכיו, פגיעותו, שאיפותיו והמתחים הפנימיים אותם הוא מייצר) לדרישות העסקיות (התייעלות, מבנה ארגוני, מצב שוק משתנה, מתחרים ועוד) – בצומת הזו נמצאים בראש ובראשונה מנהלי ומנהלות משאבי אנוש. מובילים אג'נדה אך בו זמנית מנסים לתת מענה לצרכים הסותרים, קולטים ברגישות וסופגים מתחים.
מנהלי משאבי אנוש אמונים על יצירת תשתית אנושית וארגונית, שתוכל להתמודד בהצלחה עם האתגרים העסקיים של הארגון. יצירת תשתית זו כרוכה בשילוב בין הבנות בעולם העסקי והאסטרטגי לבין היכולת לדעת לזהות תהליכים לא רציונאליים ולא מודעים ולרתום את האנרגיה העשירה שלהם לטובת מטרות הארגון.
התוכנית מבוססת על עקרונות הגישה הפסיכואנליטית-מערכית, אשר משלבת בין הבנות מערכתיות רחבות על ארגון ומטרותיו לבין הבנות של תהליכים אישיים, בינאישיים, קבוצתיים, מודעים ולא מודעים.
מוקדי פעילות מרכזיים
רציונאל
ניהול תרבות החברה הוא תהליך מורכב המצריך פעולות ברובדי הארגון השונים, תוך שימוש במנופי ההשפעה החזקים ביותר של החברה. מנופי השפעה כאלה הם נשאי התרבות של הארגון: השפה המדוברת, הסיפורים המכוננים, הטקסים המתקיימים, התהליכים הארגוניים והמערכות הקיימות, ההתבטאויות הגלויות ביחס למטרות הארגון וערכיו, והחשוב מכל – התנהגותם של מנהיגי החברה, המגלמת בתוכה את אמונותיהם ואת ערכיהם.
לכל ארגון סיפור ייחודי משלו ודרך משלו לעצב את תרבות החברה, אך העקרונות המרכזיים בעיצוב התרבות שאנו מקיימים בתהליכי מנהיגות מעצבת תרבות הינם אוניברסליים ומתחלקים ל-3 שלבים:
שלב א': עבודה עם הנהלת החברה על מנהיגות מעצבת תרבות
הנהלת החברה מגבשת ערכים רצויים ומצויים, בודקת מה חשוב ומה נחשב. הבחינה נעשית ע"י כלי אבחוני המאפשר ניתוח פערים במאפייני התרבות הגלויים והסמויים. ניתן להיעזר גם בפגישות יעוץ אישי ע"מ להבין מה חשוב ומה נחשב בעיני כל אחד מחברי ההנהלה.
שלב ב': פיתוחי הנהלות מעצבות תרבות
המשך הטמעת הערכים שגובשו במסגרת העבודה שנעשתה עם הנהלת החברה ע"י פיתוח צוותי ההנהלות השונות בחברה. מפגשי ההנהלות מאפשרים לכל הנהלה לבחון בחינה עצמית ואמיצה את מה שהיא משדרת כלפי חוץ, חקירת אירועים מהיום יום ובדיקה מה מאפיין אותם - "לוקחים את החיים והופכים לסדנה".
שלב ג': מסגרות ארגוניות, מנגנונים וכלים:
בניית מסגרות ארגוניות, מנגנונים וכלים באמצעותם תתאפשר פעולת נשאי התרבות בכל רחבי החברה: